Interviews met juf Kersten en juf AnneMarie

12-03-2024
Twee leerlingen uit groep 7 hebben een tijdje terug een interview afgenomen met juffrouw Kersten. Twee andere leerlingen uit groep 7 namen een interview af met juffrouw AnneMarie. De twee interviews zijn door de leerlingen verwerkt tot verhalen. Leuk om eens te lezen!


Het leven van juf Kersten

Geschreven door: Lotte en Sophie (groep 7)
 

School

Juf Kersten heeft mooie golvende losse blonde haren en mooie grijs blauwe ogen. Ze heeft vaak mooie lange jurken aan. Ze vertelt vaak dingen over haar kinderen Lotte, Noortje en Thijs. Ze heeft een eigen verhaal dat Wisp heet. Ze heeft dat helemaal zelf bedacht. Ze heeft eigenlijk altijd zin om naar school te gaan. Ze wilde juffrouw worden, omdat ze het leuk vond om met mensen en met kinderen te werken. En ze wilde juf zijn, omdat haar kinderen hier vroeger ook op school zaten. Ze is nu al ongeveer 17 jaar juf.

Ze vindt juf zijn leuk, omdat ze het heel afwisselend vindt. Haar favoriete taak in haar beroep is vooral gesprekken met kinderen houden. Ze wilde juf worden, omdat ze het de leukste baan vindt. Haar favoriete vak om te geven, is geschiedenis. Ze zou nog heel graag groep 6 of 7 willen lesgeven. Ze zou het liefst altijd in de bovenbouw willen lesgeven. Ze zou op school als taak nog sociaal-emotionele ontwikkeling willen doen. Ze vindt kerst en Kids on Stage heel leuk. Ze vindt de kleuterklas wel leuk om les te geven, maar dan wel voor maar een dag, want anders wordt het veel te veel chaos. Ze stond in groep 5 en ze is met groep 5 mee naar groep 6 gegaan. Ze zou zelf, als ze een kind was, graag op deze school willen zitten. Met de klas waar ze in staat, wil ze heel graag naar het openluchtmuseum of door Amsterdam reizen. Ze is hier op school gekomen, omdat haar kinderen hier op school zaten.   

Vrije tijd

Haar favoriete boek is Harry Potter. Haar hobby's zijn koken, reizen en dieren bekijken. Ze wil heel graag oma worden en reizen naar Portugal en Griekenland. Ze kan viola da gamba, blokfluit en piano spelen. Ze bespeelt die instrumenten al heel lang. Ze vindt alle muziek leuk, behalve van André Hazes. Ze heeft twee huisdieren, een hond en een kat. De hond heet Belle en de kat heet Fredje. Dit was het interview met juf Kersten.

Gemaakt door: Lotte en Sophie 😁😊
 

Verhaal over juffrouw AnneMarie!

Geschreven door: Liv en Pippa (groep 7)
 

Op school

Juf AnneMarie is onze juf. De leukste vakken om te geven, vindt ze drama, taal (spelling en grammatica) en Leskracht. Leskracht is een methode waardoor we dingen over geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek leren. Het moeilijkste vak vindt ze handarbeid omdat ze vindt dat ze het niet kan, maar stiekem kan ze het wel.
Als we tijd over hebben, gaan we soms Among Us doen. Dat vindt juf Anne-Marie het leukst. Ze staat het liefst in groepen 7 en 8. Ze heeft in groep 5 tot en met groep 8 gestaan. Juf AnneMarie gaat altijd mee op kamp en het leukste vindt ze dan het vakantiegevoel en de kampvuursessie. Toen ze 7 jaar oud was, wist ze al dat ze juf wilde worden. Als ze geen juf was, wilde ze het liefst archeoloog worden die dingen opgraaft of schrijfster.

Leuke weetjes

Vroeger wilde ze de baas van een snoepwinkel worden. Eigenlijk vindt ze alles leuk aan juf zijn. Het allerleukste vindt ze dat ze je dingen kan leren waar je echt iets aan hebt.
Het leukste dat ze ooit heeft gedaan is in een helikopter boven bergen met sneeuw vliegen. Als juf was het leukste een Engelse tea party die ze van haar klas had gekregen als verrassing toen ze jarig was. Toen ze 22 was, werd ze leraar. Wat haar altijd opvrolijkt is chocolade en blije kinderen.

De perfecte klas

De perfecte klas is voor haar een klas waar ze respect voor elkaar hebben, waar ze aardig voor elkaar zijn en geen ruzie hebben. Ze heeft op de Sint-Maarten school in Tilburg, De Rungraaf in Eindhoven en nu op De Sonnewijzer in Son en Breugel gewerkt.

Gemaakt door: Liv en Pippa