In de prijzen bij 'Wereld met Lef'!

11-07-2023
De jury kende ons maar liefst twee prijzen toe..
SKPO vindt gelijkwaardigheid, verbinding met elkaar en samen verantwoordelijk zijn voor een BETERE WERELD heel belangrijk, daarom is er het fonds Wereld met Lef opgericht. Leerkrachten, kinderen en ouders kunnen een idee bedenken vanuit één van de toen sub-thema's van de poster Wereldburgers. Een jury beoordeelt de ideeën en kent geld toe aan de winnende ideeën, zodat ze gerealiseerd kunnen worden. 

De Sonnewijzer heeft dit jaar dus twee winnende ideeën! Vanuit het sub-thema 'duurzame ontwikkeling, krijgen we €500 om ideeën uit te voeren vanuit de natuurwerkgroep van de oudercommissie. Bijvoorbeeld een nestkastje met een camera, of een koolwitjesproject, en een regenton. Er zijn veel ideeën, dat wordt nog kiezen...

Verschillende kinderen en meester Jeroen hadden het idee om VR brillen aan te schaffen, zodat we komend jaar bij het projectonderwijs, letterlijk de wereld de school in kunnen halen. Hoe leuk zou het zijn als we het vanuit een project allerlei dingen over bepaalde landen leren en daar in VR een kijkje kunnen nemen?! Dit viel onder de sub-thema's 'wereldperspectieven' en 'technologie'. Er is een bedrag van maar liefst €6500 toegekend voor VR brillen met licenties voor lesprogramma's, zodat het een leerzame ervaring wordt. 

We zijn erg blij met de cheques en kijken ernaar uit om de plannen uit te gaan voeren! Hiermee worden de kinderen op De Sonnewijzer nóg een beetje meer Wereldburger.